Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg de paprika’s in een ovenschaal en voeg er tijm, rozemarijn, knoflook en een lekkere scheut olijfolie aan toe. Kruid rijkelijk met zout en peper.
Plaats in de oven en laat in ongeveer 25-30 minuten mooi roosteren. Neem uit de oven en laat afgedekt 10 minuten staan.
Dep, terwijl de paprika roostert, de kappertjes zeer goed droog. Frituur ze kort in hete olie, zodat ze mooi open gaan staan. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snufje zout.
Trek met een scherp mesje voorzichtig de schil van de paprika’s, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in fijne brunoise, meng met elkaar en breng op smaak met citroenolie, gesnipperde sjalot, zout en peper.
Schenk azijn in een kom, breek er de kwarteleitjes in en laat enkele minuten staan. Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook en giet er ineens de eitjes met de azijn bij. Draai het vuur lager en laat 1,5 minuut pocheren.
Schep de kwarteleitjes voorzichtig uit het water, laat uitlekken en kruid met zout en peper.
Dresseer de tartaar met behulp van een ring op het bord en leg er een gepocheerd kwarteleitje op.
Garneer met de gefrituurde kappertjes en druppel er nog wat citroenolie langs.