Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Haal met behulp van een dunschiller de schil van de aubergines en snijd de helft ervan in julienne.
Frituur enkele minuten in olie van 165°C tot ze mooi krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
Snijd het vruchtvlees van de aubergines zo bij dat het rechthoekige staven worden.
Meng 3 eetlepels olijfolie met de helft van het sap en de rasp van de limoen en voeg de gehakte gember, de koriander, het komijnpoeder en de cayennepeper toe.
Leg de aubergines in een ovenschaal en verdeel er de marinade over. Plaats in de koelkast, marineer 4 uur en draai elk half uur om, zodat het gelijkmatig marineert.
Verwarm de oven voor op 150°C en plaats de schaal met aubergines in de oven. Laat zo’n 20 minuten zachtjes garen en draai iedere 5 minuten om, zodat het gelijkmatig gaart.
Smeer de aubergines na het garen rondom lichtjes in met de tahin en druk alle kanten in een mengsel van zwart en wit sesamzaad.
Verwarm een klein beetje olijfolie in een anti-aanbakpan en rooster kort aan alle kanten.
Neem uit de pan en kruid met zout en peper.
Meng een dressing van de rest van de olijfolie met de rest van het limoensap en -rasp en lepel er de granaatappelpitjes doorheen.
Trek een mooie streep van de tahin op het bord en snijd de aubergine in mooie plakjes.