Tempura van gemarineerde kastanjechampignons

Tempura van gemarineerde kastanjechampignons
Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de stengels citroengras in de lengte doormidden en prik aan 4 gehalveerde stengels telkens 3 kastanjechampignons. Snijd de stengel die over is zeer fijn.
  2. Leg de spiesen in een bak en marineer met het citroengras, de helft van de stemgember, de helft van de verse gember en de helft van de sojasaus. Kruid met peper en zout en plaats minimaal 1 uur in de koelkastuks
  3. Bereid met tempurabloem en bruiswater een tempurabeslag in de verhoudingen zoals aangegeven op de verpakking. Voeg er de helft van de fijngesneden koriander en de helft van het sesamzaad aan toe en kruid extra met een snufje zout.
  4. Maak een dipsaus van de rest van de koriander, sojasaus, stemgember, verse gember en sesamzaad.
  5. Haal de spiesen door het tempurabeslag en frituur in olie van 170°C mooi goudbruin en krokant.
  6. Laat goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  7. Serveer met de dipsaus.

Ingrediënten

  • 12 kastanjechampignons
  • 3 stengels citroengras
  • 6 el sojasaus
  • 2 bolletjes stemgember (fijngesneden)
  • 1 cm fijngesneden verse gember
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 8 takjes koriander (fijngesneden)
  • 4 el tempurabloem
  • ijskoud bruiswater
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019