• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Vormbonbons met Dokkumer koffie

Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Schenk 2/3 deel van de getempereerde chocolade in de vorm/en. Laat een minuut of 3 staan, keer de vorm om en laat de chocolade eruit druppelen boven een vel bakpapier.
  2. Tik de zijkant van de vorm stevig met een achterkant van een palet of tempereermes, zodat de overtollige chocolade eruit loopt. Steek de bovenkant van de vormen schoon met een palette mes en laat ze vorm goed opstijven.
  3. Smelt ondertussen de chocolade voor de vulling. Los de koffiepoeder op in de likeur en room en roer door de chocolade tot een homogene massa. Schep in een spuitzak. Als de vulling voldoende is afgekoeld ca. 24/25°C, spuit de in de geprepareerde bonbonvormpjes. Laat de vulling opstijven.
  4. Tempereer indien nodig opnieuw de chocolade en schenk over de vullingen. Steek glad met een paletmes. Laat de bonbons in de koeling opstijven en haal ze uit de vormen.

Ingrediënten

  • 300 g pure chocolade, getempereerd

Voor de vulling:

  • 30 ml slagroom
  • 40 ml kruidenlikeur (bijv. Berenburg)
  • 1 eetlepels instant koffiepoeder
  • 150 g pure chocolade voor de vulling
  • Extra nodig: bakpapier
  • Bonbon vorm voor 24 bonbons

Publicatie datum: 15 september 2019