Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de sjalotten met de dille en de laurierblaadjes in een ruime steelpan en schenk er de witte wijn over.
Breng tegen de kook en laat tot ⅓ inkoken.
Voeg de visfond toe en laat opnieuw inkoken tot de helft van de massa.
Voeg de slagroom toe en laat ook dit inkoken tot ⅓.
Schep de laurier, sjalotten en de dille uit de pan, giet de saus door een zeef en kruid de saus met versgemalen peper en een snufje zout.
Mix glad met behulp van een staafmixer en monteer beetje bij beetje met de ijskoude boter tot een luchtige en krachtige saus is ontstaan.
Als de saus eenmaal is gemonteerd, mag deze niet meer koken. Eventueel kun je het licht binden met aardappelzetmeel.
Tip Je kunt voor de saus dezelfde wijn gebruiken die je ook bij het gerecht serveert. Laat je adviseren door de wijnspecialist of culinair adviseur in jouw Sligro-vestiging voor de perfecte wijn.