Beurreblancsaus

Beurreblancsaus
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Maak de sjalotten schoon en snijd in stukken.
  2. Doe de sjalotten met de dille en de laurierblaadjes in een ruime steelpan en schenk er de witte wijn over.
  3. Breng tegen de kook en laat tot ⅓ inkoken.
  4. Voeg de visfond toe en laat opnieuw inkoken tot de helft van de massa.
  5. Voeg de slagroom toe en laat ook dit inkoken tot ⅓.
  6. Schep de laurier, sjalotten en de dille uit de pan, giet de saus door een zeef en kruid de saus met versgemalen peper en een snufje zout.
  7. Mix glad met behulp van een staafmixer en monteer beetje bij beetje met de ijskoude boter tot een luchtige en krachtige saus is ontstaan.
  8. Als de saus eenmaal is gemonteerd, mag deze niet meer koken. Eventueel kun je het licht binden met aardappelzetmeel.

Ingrediënten

  • 1 l witte wijn
  • 4 sjalotten
  • 4 takjes dille
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 dl visfond
  • 1 l slagroom
  • 250 g ijskoude boter (in blokjes)
  • versgemalen witte peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2019