• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

‘Dame blanche’ met koffie

Dame blanche' met koffie
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm voor de saus de melk met de slagroom en laat er 10 minuten de espressoboontjes in trekken.
  2. Giet door een zeef, verwarm opnieuw en los er de witte chocolade in op.
  3. Meng de ingrediënten voor de chocolademousse goed met een staafmixer, giet door een fijne zeef en schenk in een sifon. Belucht met 1 patroon en zet koud weg.
  4. Smelt de witte chocolade, schenk op een vel bakpapier en leg er een tweede vel bakpapier op.
  5. Rol uit met behulp van een deegroller tot een dunne laag en laat iets uitharden. Snijd er driehoeken van en laat volledig uitharden.
  6. Dresseer het ijs in een klassieke ijscoupe en spuit er een mooie rozet van de chocolademousse op.
  7. Steek er de wittechocoladegarnering in en schenk er aan tafel de warme chocoladesaus bij. Garneer met enkele chocoladeparels.

Tip Voor dit recept is een sifon (slagroomspuit) en gaspatronen nodig.

Ingrediënten

Voor de witte chocoladesaus

  • 50 g melk
  • 50 g slagroom
  • 15 espressobonen
  • 150 g witte chocolade

Voor de chocolademousse

  • 4 dl slagroom
  • 2 tl oploskoffie
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 el poedersuiker
  • scheutje armagnac
  • 100 g witte chocolade
  • 12 bolletjes chocolade-ijs
  • chocoladeparels

Publicatie datum: 15 oktober 2019