Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de aardappels en snijd ze mooi bij en blancheer beetgaar in gezouten water. Spoel direct koud en houd apart.
Kruid de forel aan de binnenkant stevig met versgemalen peper, zout en de citroenrasp.
Maak de wortel en de prei schoon en snijd in fijne julienne.
Schenk de bouillon in een vispocheerpan en leg er het rooster op.
Verdeel de julienne van prei en wortel en de zeegroente over het rooster. Leg er de aardappeltjes bij.
Leg er de forel op en de rivierkreeftjes langs. Pluk er de kruiden bij en kruid het geheel nog eens extra met versgemalen peper en zout.
Doe de deksel op de pan, breng de bouillon tegen het kookpunt, draai het vuur lager en laat (afhankelijk van de grootte van de forel) zo’n 15-20 minuten pocheren. Controleer tussendoor of de forel gaar is door het vlees voorzichtig los te halen bij de kieuwen.
Dresseer met de groenten, de rivierkreeftjes en de aardappels op een mooie schaal en serveer er beurreblancsaus apart bij.