• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Kreeftenstaart met gerookte ribeye

Lauwwarme kreeftenstaart met gerookte ribeye, cantaloupemeloen, kerriemayonaise, roodlof en Vene cress Kroepoek van curry
Voorgerecht Tussengerecht 4 personen Lunchgerecht Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Kook de kreeftenstaarten 3 minuten in ruim kokend water, schep uit het vocht en laat uitwasemen op een plateau.
  2. Knip de kreeftenschaal open, haal er het staartvlees uit, verwijder het darmkanaal en laat het vlees rusten op ongeveer 50 °C
  3. Steek mooie bolletjes uit de meloen met een parisienneboor en marineer ze in het gingerbeer.
  4. Frituur de kroepoek 1 minuut in de friteuse op 180 °C, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snufje zout.
  5. Dresseer 3 plakjes gerookte ribeye op het bord, leg er de kreeftenstaart op en kruid met een snufje zout en de gerookte olijfolie.
  6. Leg er de uitgelekte meloenbolletjes speels bij en spuit er dopjes van de mayonaise langs.
  7. Garneer met de kroepoek, aangemaakte blaadjes roodlof (olijfolie) en de cress en dek het gerecht af met een smoker.
  8. Maak rook met behulp van de smoker en het houtmot en open de cloche aan tafel.

Opmaak tip Snij de entrecote in dunne plakken en leg deze in roosjes in het midden van het bord in een rij (3 stuks). Leg de lauwwarme kreeft hier in de lengte bovenop. Leg de bolletjes cantaloupemeloen om het gerecht heen. Zet verschillende puntjes kerriemayonaise van verschillende grootte. Snij de roodlof in de lengte en steek deze tussen het gerecht. Dresseer tot slot de Vene cress op het gerecht. Klaar om te roken!

Tip Kook de kreeftenstaart van tevoren al af en koel deze terug. Dit kun je prima in de voorbereidingen doen. Of gebruik de kant-en-klare gekookte kreeft. De meloenbolletjes kun je van tevoren marineren. Doe wel op de dag zelf, maar dit kan gerust een paar uur van tevoren. De smaak gaat alleen maar beter worden.

Ingrediënten

  • 4 verse kreeftenstaarten
  • 12 plakjes gerookte ribeye
  • 1/2 cantaloupe meloen
  • 100 ml gingerbeer
  • kerriemayonaise
  • 4 st currykroepoek
  • olijfolie met rookaroma
  • olijfolie
  • 8 blaadjes roodlof
  • 20 blaadjes vene cress
  • 1 tl rookmot