‘Passie voor goud’ cocktail van passievrucht en witte chocolade

Cocktail met een salade van passievrucht en mango, passievruchtensorbet en lauwwarm schuim met bladgoud, topping van togarashi en crumble van passievruchtExotisch nagerecht waarvan de componenten ook los bruikbaar zijn voor desserts. Vanwege het gebruik van exotisch fruit is er altijd een goede verkrijgbaarheid. Het zoet/zure van de passievrucht combineert verrassend goed met het lauwwarme luchtige van het schuim van witte chocolade.
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Snijd de passievrucht doormidden en lepel deze leeg en meng door de mangoblokjes.
  3. Schep een volle eetlepel van dit vruchtvlees onder in een cocktailglas.
  4. Breng de slagroom aan de kook en haal deze van het vuur.
  5. Voeg de witte chocolade en de eidooier toe en blijf het geheel met een spatel doorroeren tot de chocolade is opgelostuks
  6. Vul een sifon met de chocolademassa, belucht met 2 patronen en schud grondig.de massa. LET OP! Hou de kidde op z’n kop als je de patronen gebruikt.
  7. Schep een mooie bol van de sorbet op het vruchtvlees en spuit er met de sifon het lauwwarme chocoladeschuim op.
  8. Bestrooi met een mespuntje chilipoeder (of togarashi), een lepeltje gevriesdroogde passievrucht en 2 topjes limoencress. Garneer ten slotte met een beetje bladgoud.

Opmaak tip Het oog wil ook wat. Dresseer de salade luchtig onder in het cocktailglas. Schep hier een bol passievruchtenijs op. Verdeel het luchtige schuim van witte chocolade over de cocktail. Top het schuim af met de topping.

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 2 passievruchten
  • 4 bolletjes passievruchtensorbet
  • 250 ml slagroom
  • 250 g witte chocolade
  • 1 eidooier
  • 4 tl gevriesdroogde passievrucht (Sosa)
  • 1 tl togarashi of chilipoeder
  • 8 topjes limoencress
  • bladgoud

Publicatie datum: 15 oktober 2019