• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Ravioli van Shiso Purple, geitenkaas en zeealg

Transparante ravioli van Shiso Purple gevuld met geitenkaas en zeealg, mayonaise van limoen en koriander en tempura van zeewier
Gang
Tussengerecht Amuse Lunchgerecht Bijgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng het water met de rijstwijn, de rijstazijn en de suiker aan de kook. Voeg de shiso purple toe en laat 5 minuten trekken.
  2. Zeef het vocht, voeg de agaragar toe en breng opnieuws aan de kook.Laat 1 minuut doorkoken en giet dun uit een plateau. Laat het geheel opstijven en steek er dan cirkels uit in twee verschillende groottes.
  3. Rol van de geitenkaas 16 bolletjes, maak er 4 wat groter dan de restuks Rol de bollen geitenkaas door het algenpoeder heen, zodat deze goed bedekt zijn.
  4. Leg een kleine cirkel van de gelei op het bord en leg er de grootste bol geitenkaas op. Dek af met een grote cirkel gelei.
  5. Spuit kleine dopjes van de mayonaise rondom de 'ravioli' van geitenkaas en dresseer er de kleine bolletjes geitenkaas tussen.
  6. Verkruimel de zeewiersnacks en strooi over het gerecht. Garneer ten slotte met de zeebanaantjes.

Opmaak tip Steek twee rondjes van de ravioli (agaragargelei) uit van twee verschillende grootte. Leg het kleinste rondje onder in het bord, leg vervolgens de geitenkaas erop en leg het grootste rondje er bovenop. Maak verschillende puntjes qua grootte met de mayonaise, dit geeft een speels effect. Dresseer om de ronde vorm van de ravioli heen.

Tip Draai de bolletjes geitenkaas alvast van tevoren, deze hoeven niet meer koel te liggen. De geitenkaas is het meest smaakvol als deze op temperatuur is. Je kunt eventueel de ravioli ook al van tevoren maken. Deze leg je dan op een plateau. Door de agaragar die gebruikt is in dit recept, zal de consistentie in tact blijven.

Ingrediënten

  • 2 dl water
  • 5 cl zoete rijstwijn (mirin-fu)
  • 5 cl rijstazijn
  • 3 g suiker
  • 10 g shiso purple cress
  • 2,5 g agaragar
  • 90 g zachte geitenkaas
  • limoenkoriandermayonaise
  • algenpoeder
  • 4 zeebanaantjes
  • 8 g zeewiersnack tempura

Publicatie datum: 15 oktober 2019