Sorbet van roodfruit met champagne

Sorbet van roodfruit met champagne
Gang
Nagerecht Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Trek met een zesteur mooie zestes van de sinaasappel en de limoen.
  2. Blancheer de zestes driemaal in telkens schoon water. Spoel goed koud en laat uitlekken.
  3. Kook een siroop van het water en de kristalsuiker en konfijt er de zestes 15 minuten zachtjes in.
  4. Neem van het vuur en voeg er limoensap en sinaasappelsap aan toe.
  5. Koel de siroop terug en snijd de aardbeien in vieren en de bramen doormidden.
  6. Doe de aardbeien, de bramen, de frambozen en de rode besjes in een schaal en lepel er een beetje siroop met de zestes overheen. Laat 10 minuten marineren.
  7. Dresseer het fruit onder in mooie champagnecoupes met een beetje aanhangende siroop.
  8. Leg er een mooie bol frambozensorbet op en schenk er aan tafel champagne overheen.

Ingrediënten

  • 12 aardbeien
  • 8 bramen of blauwe bessen
  • 8 frambozen
  • 4 takjes rode bessen
  • ½ limoen
  • ½ sinaasappel
  • 50 g kristalsuiker
  • 5 cl water
  • 4 mooie bollen frambozensorbet
  • ½ fles champagne of andere mousserende wijn

Publicatie datum: 15 oktober 2019