Toffe toppings Appelbollen

Een appelbol is een gebak dat veel in België en Nederland gegeten wordt. Het gebak bestaat uit een met appelboor van het klokhuis ontdane appel met suiker en kaneel, verpakt in bladerdeeg. Om te variëren staan er verschillende toppings in dit recept.
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

Voor de banaan-kokos

  1. Bak voor de Banaan-Kokos de appelbollen af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak ondertussen de bananen schoon, snijd in plakjes en pureer de helft met de crème anglaise.
  3. Verwarm de crème anglaise voorzichtig in een steelpan.
  4. Snijd de afgebakken appelbollen aan de bovenkant open en lepel er de crème in. Verdeel er de plakjes banaan en bananenchips over.

Voor de vijgen

  1. Bak voor de Vijgen de appelbollen af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de crème anglaise voorzichtig in een steelpan en voeg er de konfituur aan toe. Snijd het puntje van de verse vijgen en snijd in partjes.
  3. Snijd de afgebakken appelbollen aan de bovenkant open en lepel er de crème in. Verdeel er de verse vijgen over en bestrooi met de vijgenblokjes. Garneer met de eetbare anjers.

Voor de appel-kaneel

  1. Bak voor de Appel-Kaneel de appelbollen af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de appel in mooie staafjes en snijd de fudge in kleine blokjes.
  3. Druk de bovenkant van de appelbollen iets in, zodat een kuiltje ontstaat en leg er een mooie bol ijs op.
  4. Garneer met de staafjes appel en blokjes fudge en bestrooi met de kaneelsuiker. Garneer tenslotte met de atsina cress.

Ingrediënten

Voor de banaan-kokos

  • 2 stuks appelbollen
  • 4 el Debic crème anglaise
  • 2 bananen
  • 8 plakjes bananenchips
  • 2 el geroosterd kokosschaafsel
  • 2 viooltjes

Voor de vijgen

  • 2 stuks appelbollen
  • 4 el Debic crème anglaise
  • 1 grote el vijgenkonfituur
  • 2 verse vijgen
  • 1 el vijgenblokjes
  • 2 anjers

Voor de appel-kaneel

  • 2 stuks appelbollen
  • 2 bollen roomijs appeltaart
  • ¼ handappel
  • 4 blokjes fudge
  • 1 tl kaneelsuiker
  • 4 topjes atsina cress

Publicatie datum: 15 oktober 2019