Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwijder de touwtjes van de eend en duw de poten een beetje los van het karkas en wat meer naar buiten. Verwijder eventuele veertjes of pennen met een pincet. Maak de buikholte open door eventuele vet of vel weg te duwen.
Meng het vijfkruidenpoeder met de szechuanpeper en een flinke snuf zout. Verdeel dit mengsel goed over de binnenkant van de eend.
Breng 1 liter water met 2 eetlepels maltose, de helft van de dark soy sauce en alle azijn aan de kook. Leg de eend op een rek boven een ovenschaal en schenk het kokende mengsel met een cloche over de eend. Keer de eend en zorg dat hij overal nat is geworden. Breng het opgevangen vocht nog een keer aan de kook en herhaal het proces. Gooi het vocht weg. Leg de eend op een rek en zet 24 uur in de koeling (indien mogelijk bij een ventilator zodat het vel mooi droogt).
Meng de overige dark soy sauce met de overige maltose en laat op lage stand smelten.
Zet een ruime ovenschaal of plaat onderin een oven van 220°C en schenk daar water in (dat vangt het vet op). Bestrijk de eend rondom met het soy-mengsel en leg hem op een ovenrek 15 minuten in de oven. Neem uit de oven, bestrijk nogmaals met het soy-mengsel, zet de temperatuur terug naar 170°C en braad de eend in ongeveer 75 minuten gaar. Zet als het te hard gaat de oventemperatuur omlaag en bedek de poten met aluminiumfolie. Controleer de garing: als de poot losser begint te worden is de eend gaar (de borst is eerder gaar, maar dat geeft in dit geval niet). Laat de eend circa 20 minuten rusten.
Snijd de filets en poten los. Snijd de filets in plakjes en pluk de poten en het vel. Schik alles op een schaal.
Snijd intussen de stukken bosui in julienne en leg in ijswater voor mooie krullen. Stoom de flensjes 'last minute'.
Laat je gast aan tafel de flensjes bestrijken met hoisinsaus naar smaak, beleggen met eend en uienkrullen en oprollen.