Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Everybody loves fortune cookies, niet in de laatste plaats vanwege de heerlijke vanillesmaak. En met een persoonlijke boodschap geef je je kleine gasten bovendien een mooie gedachte mee naar huis. Of kies voor gemak met kant-en-klare gelukskoekjes.
Laat de boter op lage stand smelten en weer wat afkoelen.
Roer de eiwitten door de suiker tot de suiker opgelost is (niet kloppen, want het moet beslag worden en geen meringue). Voeg de bloem lepel voor lepel toe en daarna de gesmolten boter. Meng er ten slotte de vanillepasta en een snuf zout door en laat minstens een half uur rusten (een nacht in de koeling mag ook, maar verwerk het op kamertemperatuur).
Neem een bakmatje en schep er een lepel beslag op. Strijk het gelijkmatig uit tot een mooi rondje (voeg indien nodig 1-2 eetlepels water toe om het beslag dunner te maken). Maak zo 3 of 4 rondjes en bak deze circa 6-9 minuten in een oven van 180°C. Haal ze uit de oven zodra de rand lichtbruin is en de binnenkant stevig, maar niet bruin.
Vouw ze dubbel met een briefje ertussen. Druk ze dan met de vouwrand op de rand van een pan of kom zodat je de kenmerkende vorm krijgt en het papiertje 'opgesloten' zit. Laat ze afkoelen in een klein vormpje, zodat ze in vorm blijven.