Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de shiitake met de lente-ui, gember, knoflook en sesamzaad circa 10 minuten. Voeg de Chinese kool toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Zorg voor wat samenhang door de staafmixer een paar keer in het mengsel te zetten. Maak het echter niet te fijn. Schep een eetlepel op het midden van een gyozavel. Maak de randen nat, vouw de gyoza dubbel en plooi de rand zodat de kenmerkende gyozavorm ontstaat. Leg op een theedoek en maak op dezelfde manier meer gyoza tot de vulling op is.
Verhit de overige olie in een hapjespan en bak hierin de gyoza op niet te hoog vuur in circa 10 minuten aan de onderkant lichtbruin (keer ze niet). Blus af met water tot ze half onder staan en stoom met deksel op de pan in circa 5 minuten gaar. Laat dan het water verdampen zonder deksel.
Bereid intussen de kant-en-klare dim sum volgens de aanwijzingen op de verpaking.
Meng de sojasaus met de rijstazijn en chili-olie. Serveer de gyoza en de dim sum op verschillende borden, met de dip.