Gyoza met shiitake & kant-en-klare dim sum

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de shiitake met de lente-ui, gember, knoflook en sesamzaad circa 10 minuten. Voeg de Chinese kool toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  2. Zorg voor wat samenhang door de staafmixer een paar keer in het mengsel te zetten. Maak het echter niet te fijn. Schep een eetlepel op het midden van een gyozavel. Maak de randen nat, vouw de gyoza dubbel en plooi de rand zodat de kenmerkende gyozavorm ontstaat. Leg op een theedoek en maak op dezelfde manier meer gyoza tot de vulling op is.
  3. Verhit de overige olie in een hapjespan en bak hierin de gyoza op niet te hoog vuur in circa 10 minuten aan de onderkant lichtbruin (keer ze niet). Blus af met water tot ze half onder staan en stoom met deksel op de pan in circa 5 minuten gaar. Laat dan het water verdampen zonder deksel.
  4. Bereid intussen de kant-en-klare dim sum volgens de aanwijzingen op de verpaking.
  5. Meng de sojasaus met de rijstazijn en chili-olie. Serveer de gyoza en de dim sum op verschillende borden, met de dip.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 300 g shiitake, grof gehakt
  • 1 bosje lente-ui, fijngesneden
  • 4 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el sesamzaad
  • 100 g Chinese kool, chiffonade
  • 20 gyozavellen
  • kant-en-klare dim sum naar keuze
  • 4 el Tomasu sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • enkele druppels chili-olie
  • sesamolie, naar smaak

Publicatie datum: 15 januari 2020