Katsu van aubergine

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de kroon van de aubergines en snijd ze in de lengte in dikke plakken. Meng de miso met de sojasaus en bestrijk hiermee de aubergines. Laat ze in een schaal 30 minuten marineren.
  2. Meng het meiknolletje met de komkommer en de azijn. Voeg zout naar smaak toe en laat even marineren.
  3. Dep de aubergineplakken droog, bestuif rondom met bloem, haal door het ei en druk ze stuk voor stuk stevig in de panko. Zorg ervoor dat het rondom goed bedekt is.
  4. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur hierin de plakken in circa 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer met het komkommermengsel, bestrooid met sesamzaad.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 el miso yuzu
  • 1 el Tomasu sojasaus
  • 1 meiraap, in flinterdunne halve plakjes
  • ½ komkommer, in dunne plakjes
  • rijstazijn
  • 4 el bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 12 el panko
  • 3 liter frituurolie
  • geroosterd sesamzaad

Publicatie datum: 15 januari 2020