Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit de frituurolie tot 180°C. Knip de pootjes van de garnalen. Meng de garnalen met het rijstmeel zodat alles is bedekt en frituur de garnalen in 5 minuten bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier (laat de frituur nog even aan). Laat intussen de suiker met de vissaus smelten. Voeg wat water toe als het te dik blijft. Meng de gefrituurde garnalen met dit zoet-hartige mengsel en de sambal trassi en laat even staan.
Spoel de rijst af in een zeef, doe in een pan en voeg de kokosmelk en gember toe. Schenk er water bij tot de rijst ongeveer 2 centimeter onderstaat. Breng aan de kook, roer even door en kook de rijst met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar. Haal het deksel van de pan, roer de rijst door en laat even rusten.
Kook intussen de eieren nét hard. Frituur de sjalot in de frituurolie in circa 3 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de rijst met het gekookte, gehalveerde ei, de gefrituurde sjalot, taugé, komkommer en de gefrituurde garnaal. Garneer met wat pinda's.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
2 l frituurolie
300 g hele, niet gepelde cocktailgarnalen (diepvries), ontdooid