Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng het vlees met de sjalot, knoflook, steranijs, lime leaves, sereh, gember, galanga, 300 ml kokosmelk en 200 ml water in een ruime stoofpan zonder deksel aan de kook. Laat op lage stand rustig koken.
Schep af en toe door en controleer regelmatig: voeg, als het vocht grotendeels is verdampt opnieuw 300 ml kokosmelk toe en zet dan het deksel schuin op de pan. Herhaal dit totdat het vlees gaar is, maar niet uit elkaar valt (roer dus niet al te vaak) en de kokos bijna is verdampt. Dit duurt in totaal circa 2 uur, waarbij het vlees op een gegeven moment braadt in het overblijvende kokosvet.
Breng water aan de kook, rasp de kurkuma erboven, laat even trekken en zeef dan de kurkuma eruit Kook de rijst in dit gele water.
Rooster intussen de kokos in een droge pan lichtbruin.
Schep de rijst op een bord of in een kom, schep de kokos door de rendang en verdeel over de rijstuks Garneer met de bosui, limoen en peper.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
750 g runderriblappen, in blokjes van ca. 5 centimeter