Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zet een soeppan op het vuur en leg de ui met de snijkant naar beneden in de pan. Laat die kant bijna zwart worden. Neem uit de pan en zet het vuur laag. Voeg de olie toe en bak hierin de shiitake enkele minuten. Voeg de venkel, wortel, steranijs, kaneelstokjes, kruidnagels, pimentkorrels, knoflook en gember toe en bak alles 15 minuten. Schep regelmatig om.
Blus af met 2 liter water en voeg de ui weer toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat alles op lage stand circa 1 uur trekken. Kook in een schep van de bouillon de zoete aardappel in ruim 10 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de paddenstoelen toe.
Zeef de bouillon door een natte (kaas)doek of uitgespoelde theedoek. Breng de bouillon op smaak met zout.
Schep de noedels in een kom, schenk de bouillon erover en voeg de paddenstoelen, zoete aardappel en radijs toe. Verwarm de kokosroom en schuim op met een staafmixer. Schep wat op de pho en serveer met wat limoenrasp, chili-olie en extra garnituur naar keuze (zie kader).