Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de makreel in moten. Snijd de onderste helft van de venkel grof (houd het loof apart). Rooster de makreel met de gesneden venkel, wortel, steranijs, kaneel, kruidnagel, piment en limoen in een braadslee circa 25 minuten in een oven van 180°C.
Snijd de pijlstaartinktvis in ringen. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak hierin de ringen en tentakels met de knoflook op zeer hoge stand 1 minuut (laat de knoflook niet verbranden!). Schep alles op een schaal. Bak in dezelfde pan zonder olie de mosselen tot ze opengaan. Schep de mosselen bij de pijlstaart.
Doe de laurierblaadjes met de tomaten en 2 liter water in de soeppan. Schep de makreel en garnituur erbij, schraap ook de restjes uit de braadslee en voeg toe. Breng rustig aan de kook, zet dan direct laag en laat ruim een half uur op circa 70°C trekken.
Zeef de bouillon door een natte (kaas)doek. Breng de bouillon op smaak met vissaus. Eventueel kun je nog wat visvlees van de makreel plukken en toevoegen, mits dit niet te droog is.
Schep de noedels in een kom, schenk de bouillon erover en maak af met de inktvis, mosselen, de rest van de venkel (dungesneden), het venkelkruid, chili-olie en extra garnituur naar keuze.