• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Bouillabaisse met langoustines en sardientjes

Bouillabaisse met desemtoast, paprikatapenade en sardientjes
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Schenk de bouillabaisse in een hoge pan en verwarm deze rustig op een middelhoog vuur. Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen.
  2. Verwarm een grillpan. Druppel olijfolie over de plakken desembrood en grill aan beide kanten tot krokante toast in de grillpan.
  3. Snijd de langoustines in de lengte doormidden en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout. Gril op de schaalkant in de grillpan waarin zojuist de toast is gebakken.
  4. Open het blikje sardientjes, maar laat het deksel wel zitten. Snijd de gegrilde paprika in linten en verdeel over de sardientjes. Lepel er een beetje tapenade op en garneer met fijne topjes kervel.
  5. Verdeel de bouillabaisse over 4 vuurvaste glazen en leg op ieder glas een desemtoastuks
  6. Leg er een mooie lepel tapenade op en leg er 2 gehalveerde langoustines op.
  7. Garneer met topjes kervel en serveer met de sardientjes.

Tip Grill de langoustines met citroenboter op de barbecue, zoals je elders in dit magazine aantreft. Serveer een lekkere lepel lobbige room op de soep.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 dl Smit Vis bouillabaisse
  • 4 dunne plakken desembrood
  • scheutje olijfolie
  • 4 langoustines
  • 4 el paprikatapenade
  • 4 takjes kervel
  • 1 blikje Ortiz sardientjes
  • 1 plak gegrilde paprika
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020