Groene steakfrites

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak de avocado schoon en doe het vruchtvlees met de mayonaise in een blender. Kruid met zout en peper en draai tot een gladde massa.
  2. Pluk de waterkers, was nog even goed onder de kraan en laat uitlekken. Maak net voor het serveren aan met een scheutje olijfolie, rodewijnazijn, zout en peper.
  3. Kruid de biefstukken met zout en peper. Verwarm een klontje roomboter in een sauteuse tot de boter begint te kleuren en bak het vlees om en om mooi goudbruin en tot de gewenste garing. Laat even rusten.
  4. Frituur de avocadofries volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snufje zout.
  5. Trancheer de biefstuk en serveer met de salade van waterkers, de krokante avocadofries en de groene mayonaise.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 natuurvlees biefstukken à 140 g
  • klontje roomboter
  • 360 g avocadofries
  • 2 zakjes Franse waterkers
  • scheutje olijfolie
  • scheutje rodewijnazijn
  • 1 avocado
  • 2 el mayonaise
  • 2 el roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020