Hartige taart met ui en coppa

Rustieke hartige taart met verschillende soorten ui en coppa di Parma
Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Smeer ieder vel brickdeeg in met olijfolie en leg ze half over elkaar in een rechthoekige quichevorm. Zorg dat het elkaar goed overlapt.
  3. Klop de slagroom los met de eieren, de eidooiers en de tijm. Kruid met zout en peper en meng er de prei doorheen.
  4. Schenk deze vulling in de vorm.
  5. Snijd de coppa in reepjes en verdeel over de vulling.
  6. Maak de verschillende soorten ui schoon. Snijd de sjalotten in de lengte doormidden en snijd de rode en zoete ui in dikke ringen.
  7. Verdeel over de vulling en druk er iets in.
  8. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Test dit door er met een prikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar.
  9. Laat iets afkoelen en serveer warm, lauwwarm of koud.

Ingrediënten

  • 6 vellen brickdeeg
  • olijfolie
  • 3 dl slagroom
  • 3 eieren
  • 3 eidooiers
  • 2 takjes fijngesneden tijm
  • wit van 1 prei (in halve ringen)
  • 8 plakjes coppa di Parma
  • 4 banaansjalotten
  • 2 rode uien
  • 2 zoete witte uien
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 februari 2020