Ice cocktail

Alcoholvrije cocktail van gin en gingerbeer geserveerd in een bevroren glas
Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd 4 halve plakjes van de limoen en rasp de rest van de schil zeer fijn.
  2. Meng de rasp met water en giet 4 rechthoekige vormen voor ongeveer de helft vol.
  3. Druk een glas of een vorm (met ronde bodem) in het water en plak dat aan de buitenste vorm vast met tape, zodat het in het water gedrukt is.
  4. Vul langs de rand verder af met het limoenwater en plaats nu 4 uur in de vriezer.
  5. Verwijder de tape en haal voorzichtig het binnenste vormpje eruit.
  6. Los de buitenste vorm en laat de ijsglazen nog 2 uur verder aanvriezen.
  7. Meng in een shaker de gin en het gingerbeer.
  8. Schenk à la minute in de ijsglazen en garneer met een rozenblaadje en limoen. Serveer onmiddellijk, want glas zal natuurlijk gaan smelten.

OpmaaktipMinimaal 6 uur aanvriezen

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 borrelglaasjes Loopuyt Virgin gin
  • 4 dl Loopuyt gingerbeer
  • 2 limoenen
  • 4 rozenblaadjes
  • water

Publicatie datum: 15 februari 2020