• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

In de oven gestoomde beekridder met Koreaanse peperpasta en groene asperge

Beekridderpakketjes uit de oven, groene asperges, Chinese kool, gochujang, koriander en furikake
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hoofdgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
  3. Smeer de beekridderfilets in met de marinade en laat dit marineren tot de oven is voorverwarmd.
  4. Snijd de Chinese kool fijn en was goed. Laat uitlekken in een vergiet.
  5. Snijd de groene aspergetips schuin af maar laat de topjes zeker heel.
  6. Neem per persoon een groot vel bakpapier en leg in het midden een flinke hand Chinese kool en een paar aspergetips.
  7. Lepel er nog wat marinade en enkele aspergekopjes overheen.
  8. Vouw het bakpapier zeer goed dicht en plaats op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
  9. Gaar in ongeveer 15-20 minuten.
  10. Open de pakketjes en garneer met topjes koriander, fijngesneden lente-ui, sesamzaad en furikake. Eventueel kun je het nog wat pittiger maken door er fijngesneden rode peper overheen te strooien.

OpmaaktipAls je het pakketje pas aan tafel openmaakt komt je een rijke geur tegemoet.

Tip Het gerecht kan ook goed op een indirecte BBQ worden bereid en is zeer geschikt als streetfood.

Ingrediënten

  • ½ Chinese kool
  • 4 beekridderfilets (2 hele beekridders)
  • 1 pakje groene aspergetips
  • 1 fijngesneden lente-ui
  • 4 takjes verse koriander
  • rode peper
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 el furikake

Voor de marinade

  • 3 teentjes geraspte knoflook
  • 2 el sesamolie
  • 2 duimen verse gember (zeer fijn gesneden)
  • 3 el sojasaus
  • 2 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 1 el citroensap

Publicatie datum: 15 februari 2020