Met asperges gevulde landhoen

Met asperges gevulde landhoen, geserveerd met peterselieaardappeltjes
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Schil de witte en groene asperges en snijd er de harde onderkant af.
  3. Kruid de landhoen aan de binnenkant met zout en peper.
  4. Vul de landhoen met het kipgehakt en marinade, leg er de asperges op en lepel er 2 eetlepels marinade overheen.
  5. Bind de landhoen mooi op met slagerstouw en wrijf rondom goed in met de rest van de marinade.
  6. Braad de landhoen in de voorverwarmde oven tot deze mooi gekleurd is en een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt. Controleer dit met een kernthermometer. Reken hiervoor ongeveer 40 minuten.
  7. Kook ondertussen de krieltjes in ongeveer 15-20 minuten gaar in gezouten water. Giet af, voeg er de peterselie, de roomboter en ruim versgemalen peper en zout aan toe. Schep goed om.
  8. Presenteer de landhoen op de krieltjes, garneer met de rozemarijn en partjes citroen. Snijd de landhoen aan tafel aan.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 landhoen
  • 200 g kipgehakt
  • 200 g witte asperges
  • 200 g groene asperges
  • 5 el O'life marinade rozemarijn-citroen
  • 600 g geschrapte krieltjes
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 100 g roomboter (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 partjes citroen
  • versgemalen peper
  • zout
  • slagerstouw

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020