Pan focaccia

Pan focaccia met olijven, ansjovis en Italiaanse kruiden
Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
3 4 5
Bereidingstijd
50 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe het bakmeel in een kom en voeg er de olijfolie en het water aan toe.
  3. Kneed tot een samenhangend deeg en voeg nog wat extra bakmeel toe als het te dun is of juist een scheutje water als het te stevig is.
  4. Verkruimel de fetakaas en meng door het deeg.
  5. Vet een vuurvaste pan in met olie en verdeel het deeg over de bodem.
  6. Verdeel er de olijven en de ansjovisfilets over en druk in het deeg.
  7. Maal wat versgemalen peper en een klein snufje grof zout over het deeg en druk er her en der nog wat takjes tijm, oregano, rozemarijn en blaadjes salie in.
  8. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 35-40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  9. Neem uit de oven, druppel er lekker wat van de goede olijfolie overheen en laat je gasten zelf een stuk van het brood scheuren of snijden.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 3,5 el Nuñez de Prado olijfolie
  • 335 g water
  • 250 g fetakaas
  • 4 el uitgelekte taggia-olijven
  • 6 gezouten ansjovisfilets
  • Italiaanse kruidenmix
  • grof zeezout
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 15 februari 2020