Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de parelhoenfilets in de lengte doormidden en sla ze tussen 2 velletjes slagersfolie mooi plat.
Maak van rekfolie een grote rechthoek en leg 3 vellen rekfolie op die manier op elkaar.
Leg de pata negra als een strakke rechthoek op de folie en verdeel er de platgeslagen parelhoenfilets over. Kruid met peper en zout.
Snijd de kipdijfilets in blokjes en doe samen met de kookroom en de truffeltapenade in de keukenmachine. Draai tot een gladde massa, voeg het eiwit toe en draai nog kort. Kruid met zout en peper.
Smeer de farce dun uit over de parelhoenfilets, maar zorg dat aan de onder- en de bovenkant wat van de rand vrij blijft.
Rol het geheel met behulp van de folie op tot een strakke rol en knoop de uiteindes dicht.
Verwarm de bouillon in een brede pan tot 80 graden en pocheer er de rouleau (in de folie) gedurende 40 minuten in. Het dient stevig aan te voelen en als je erin prikt, komt er helder vocht uit, dan is deze gaar. Met een kernthermometer kun je controleren of de kerntemperatuur minimaal 72 graden is.
Schil, terwijl de rouleau gaart, de asperges en schaaf met behulp van een dunschiller in lange linten.
Maak aan met olijfolie, sap en rasp van de citroen en kruid lichtjes met peper en zout.
Verwijder de folie rondom de rouleau, snijd in mooie plakken en serveer met de aspergesalade.
Meng nog een beetje truffeltapenade met olijfolie en lepel over het gerecht.
Tip - Beschik je over een stoomoven, dan kun je rouleau daar ook perfect in pocheren.
- Eventueel kun je de plakken rouleau voor het serveren nog kort om en om bakken.