Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de asperges in de lengte in dunne linten en leg strak tegen elkaar op een vel slagersfolie.
Steek met behulp van een koekjessteker rond uit. Snijd de afsnijdsels ragfijn en schep in een kom.
Schraap het merg uit het vanillestokje en meng met de olijfolie, fijngesneden peterselie en het citroensap en -rasp. Kruid met zout en peper.
Lepel een beetje vanilledressing over de uitgestoken asperges en maak er ook de afsnijdsels mee aan.
Droog 4 plakjes coppa door deze telkens 20 seconden in de magnetron te bakken tussen een velletje bakpapier. Na enkele keren zal een krokante chips ontstaan.
Dresseer de fijngesneden asperges in het midden van het bord en leg er de uitgestoken asperges met behulp van de folie op.
Kruid de jakobsmosselen met zout en peper en rooster ze kort aan beide kanten in een antiaanbakpan.
Dresseer de jakobsmosselen met de chips van coppa en rolletjes coppa langs de asperges.
Garneer met topjes kervel.
Lepel er nog een beetje dressing overheen.
TipBeschik je over hele grote jakobsmosselen, snijd ze dan na het bakken doormidden.