Tacro met Argentijnse garnalen en Zuid-Amerikaanse smaken

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
50 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de croissants ontdooien, druk plat en rol het geheel uit tot een plak deeg. Let op, rol het niet te dun uit.
  3. Steek er 4 mooie cirkels uit. Leg de cirkels naast elkaar in een smal, ingevet bakblik.
  4. Plaats in de voorverwarmde oven.
  5. Bak in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin en krokant. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  6. Maak de rode ui schoon, schaaf in dunne ringen en zet op ijswater.
  7. Schaaf de radijsjes in dunne plakken en zet eveneens op ijswater.
  8. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
  9. Verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en rooster er kort de garnalen in. Voeg een druppeltje srirachasaus toe en blus af met limoensap en -rasp. Schep de garnalen uit de pan.
  10. Rooster de ananas, mango en jalapeñopeper kort in de pan waarin zojuist de garnalen zijn gebakken. Voeg de koriander toe.
  11. Schep een beetje van deze salsa in de tacro's en verdeel er de garnalen over.
  12. Garneer met de uitgelekte radijsjes, rode ui en daikon cress.
  13. Werk af met de rest van de salsa en enkele druppels srirachasaus.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 Délifrance minicroissants
  • 12 Argentijnse garnalen
  • scheutje olijfolie
  • sap en rasp van ¼ limoen
  • 2 el fijngesneden ananas
  • 2 el fijngesneden mango
  • 1 el fijngesneden koriander
  • ¼ fijngesneden jalapeñopeper
  • ½ rode ui
  • 4 radijsjes
  • 1 bakje daikon cress
  • srirachasaus
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2020