Vegan wafels met gebakken peer

Vegan wafels met gebakken peer en lobbige room
Gang
Nagerecht Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de havervlokken, olie, snufje zout en 90 gram ahornsiroop. Voeg er havermelk aan toe en meng goed door.
  2. Schil de peren, snijd in parten en snijd er het klokhuis uit.
  3. Verwarm de rest van de ahornsiroop in een antiaanbakpan en karamelliseer er de parten peer in.
  4. Klop de plantaardige room met behulp van een garde of een handmixer tot het mooi lobbig is.
  5. Verwarm een wafelijzer tot deze goed heet is, vet goed in en schep er 2 lepels van het beslag op. Sluit het wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin en gaar.
  6. Neem voorzichtig uit het ijzer en dresseer op het bord.
  7. Verdeel er de gekaramelliseerde peer over en lepel er een mooie lepel lobbige room over.
  8. Garneer met de atsina cress en de bloemetjes en bestrooi met poedersuiker.
  9. Serveer onmiddellijk.

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 90 g havervlokken
  • 125 g ahornsiroop
  • 2,5 el zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 335 g havermelk
  • 2 handperen
  • 1 dl plantaardige slagroom
  • atsina cress
  • eetbare bloemetjes
  • poedersuiker

Publicatie datum: 15 februari 2020