Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak de coquilles schoon door alles wat rond het nootje zit weg te trekken. Dat gaat het beste van de kant waar de schelp gescharnierd zat. Je trekt dan alles vrij makkelijk los. Snijd het oranje 'koraal' eraf dat eten we ook op. Snijd de coquille los van de schelp en spoel zowel de coquilles als het koraal even af. Laat uitlekken op keukenpapier en op keukentemperatuur komen.
Hak de gepekelde citroen heel fijn, meng met 1 el vocht en de olie. Zet apart.
Vet een pan in met de milde olijfolie. Laat warm worden en 'gril' de coquilles en het koraal ca 2 minuten. Keer halverwege. Je wilt dat de coquilles warm zijn van binnen maar liever wat te rauw dan te gaar. Gebruik een puntje van een mes of naaldje om de binnenkant te controleren.
Leg 3 coquilles en koraal op een bordje of in een schoongeboende schelp. Schik de zeebanaan en -venkel eromheen en besprenkel met het citroenmengsel.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
12 coquilles, in de schelp
1 partje van 1 gepekelde citroen, alleen de gele schil
1 el van het vocht van een emmertje gepekelde citroenen