Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Om de room een rooksmaak mee te geven, roken we de room op de barbecue. Hiervoor zet je een klein bakje met rookmot tussen de hete kolen en steek je dit aan met de gasbrander totdat het brand en gaat roken. Dan plaats je een bak gevuld met room op het rooster en sluiten je het deksel en rook de room gedurende 30 minuten. De room zal aan de bovenkant gekleurd moeten zijn. Daarna breng je de gerookte room over in een pan en reduceer je de room tot de helft zodat de rooksmaak intenser wordt en het meeste vocht is verdampt. Een dikke gerookte room is het resultaat.
Rooster de aubergines op de barbecue gedurende 1 uur op 180°C gaar.
Verwijder de schil en cutter het vruchtvlees fijn in de blender samen met de overige ingrediënten.
Wrijf door een fijne zeef.
Ingrediënten
6 stuks aubergine
100 gr Debic Slagroom 35%, gerookt (zie roken van room)