Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
De Noordzee pijlstaartinktvis wordt vanwege zijn vorm ook wel Hollandse fles genoemd. Hij is heerlijk van de barbecue en heeft dan ook niet meer nodig dan een simpele marinade.
Trek de kop en de ingewanden uit de inktvis. Trek ook de doorzichtige balein mee. Spoel schoon, maar laat het vel en de 'vleugeltjes' zitten. Snijd de tentakels van de kop op de plek waar ze nog aan elkaar zitten.
Hak de kruiden met de knoflook fijn en meng met de olijfolie. Rasp 1 citroen en pers hem uit. Voeg de rasp toe aan het kruidenmengsel. Meng alles met de inktvis en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat een uurtje staan.
Schil de andere citroen en snijd in partjes.
Stook de barbecue op. Schenk het citroensap bij de inktvis. Leg de inktvissen vrij dicht op de hitte en rooster ze in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar, met knapperige randjes. Bestrijk tussendoor met het kruidenmengsel.
Meng de venkel met de 2 eetlepels olijfolie. Portioneer de inktvis en serveer met de partjes citroen en de venkelsalade.