Hollandse fles van de barbecue

De Noordzee pijlstaartinktvis wordt vanwege zijn vorm ook wel Hollandse fles genoemd. Hij is heerlijk van de barbecue en heeft dan ook niet meer nodig dan een simpele marinade.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Trek de kop en de ingewanden uit de inktvis. Trek ook de doorzichtige balein mee. Spoel schoon, maar laat het vel en de 'vleugeltjes' zitten. Snijd de tentakels van de kop op de plek waar ze nog aan elkaar zitten.
  2. Hak de kruiden met de knoflook fijn en meng met de olijfolie. Rasp 1 citroen en pers hem uit. Voeg de rasp toe aan het kruidenmengsel. Meng alles met de inktvis en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat een uurtje staan.
  3. Schil de andere citroen en snijd in partjes.
  4. Stook de barbecue op. Schenk het citroensap bij de inktvis. Leg de inktvissen vrij dicht op de hitte en rooster ze in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar, met knapperige randjes. Bestrijk tussendoor met het kruidenmengsel.
  5. Meng de venkel met de 2 eetlepels olijfolie. Portioneer de inktvis en serveer met de partjes citroen en de venkelsalade.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 grote pijlstaartinktvissen (ca. 500 g per stuk)
  • 5 takjes peterselie
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes gerist
  • 3 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml milde olijfolie + 2 el extra
  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 1 venkel, geschaafd

Publicatie datum: 15 mei 2020