Langoustine chorizoroomsaus

Gang
Component
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Gril de langoustinekoppen aan op de barbecue en voeg deze toe aan de schaaldierenfond. Laat gedurende 30 minuten infuseren op laag vuur.
  2. Passeer de fond door een fijne zeef.
  3. Was de aardperen goed en meng goed met de Debic Bakken en Braden. Rooster gaar op de barbecue op 180°C.
  4. Cutter de aardperen samen met de fond fijn in de blender, passeer door een zeef en zet opzij.
  5. Fruit de chorizo, ui, knoflook aan in de Debic Bakken en Braden. Voeg de Debic Kookroom en de saffraan toe en laat gedurende 30 minuten infuseren.
  6. Passeer door een fijne zeef en zet opzij.
  7. Voeg beide componenten samen en kook in tot een mooie saus en breng eventueel op smaak met zout. (er is weinig tot geen zout nodig omdat de smaken al erg geconcentreerd zijn).

Ingrediënten

Basiscomponent

  • 500 ml schaaldierenfond
  • 100 g aardperen
  • 50 ml Debic Bakken en Braden

Roomcomponent

  • 500 ml Debic Kookroom 20%
  • 1 st witte ui, gesneden
  • 2 st tenen knoflook, fijn gehakt
  • 150 gr chorizo, in stukjes

Publicatie datum: 15 mei 2020