Sardineboter met Sardijns flatbread

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe de sardine-olie met de boter, knoflook en rode peper in een steelpan en laat op lage stand smelten en een klein halfuur trekken.
  2. Maak intussen de sardines schoon: trek de filets voorzichtig uit elkaar en verwijder de graat aan de binnenkant. Doe de vis in een mengkom van een staande mixer. Zeef het oliemengsel en schenk bij de vis. Klop 20 seconden met de garde. Voeg de peterselie toe en proef of er nog peper of zout bij moet.
  3. Laat afkoelen en serveer met de pane carasau.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 blikjes sardines, uitgelekt en olie bewaard
  • 30 g boter
  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 1/2 rode peper, in ringetjes
  • 6 takjes peterselie, de blaadjes fijngehakt
  • 1 pak pane carasau

Publicatie datum: 15 mei 2020