Scheermessen met groene tomaten & frambozendressing

Het stevige, flink zilte vlees van scheermessen heeft iets zoetigs in de nasmaak. Scheermessen houden van contrasterend zuur, zoals in dit gerecht de groene tomaat en frambozendressing. De verfijnde, volle smaak van de Opperdoezer Ronde completeert het geheel.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelpartjes in het culinaire zeewater in circa 20 minuten gaar.
  2. Pureer de frambozen en druk de frambozenpuree door een zeef.
  3. Bak de scheermessen in porties een kleine minuut in 2 eetlepels druivenpitolie. Als ze openstaan, zijn ze goed. Haal de scheermessen vervolgens uit de schelp.
  4. Fruit de wortelplakjes in 2 eetlepels druivenpitolie tot ze zacht zijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  5. Snijd de groene tomaat in dunne plakjes.
  6. Verdeel de plakjes wortel en tomaat en enkele aardappelpartjes over 4 borden en schep de scheermessen erop. Serveer de overige aardappelpartjes apart.
  7. Verwarm de frambozencoulis en druppel wat over het gerecht. Lepel 2 à 3 schepjes kwark op het bord. Schep de sla om met de overige druivenpitolie, de kruidenazijn en versgemalen peper en zout naar smaak. Garneer de borden ermee en serveer de resterende salade apart erbij.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 Opperdoezer Ronde aardappelen, geschild en in partjes
  • 1 liter culinair water Oosterschelde
  • 100 g frambozen
  • 6 el druivenpitolie
  • 24 scheermessen, schoongemaakt
  • 8 bospeentjes, in dunne plakjes
  • 75 g volle kwark
  • 1 groene tomaat
  • ½ bakje slamix met eetbare bloemen
  • 1 el kruidenazijn

Publicatie datum: 15 mei 2020