Zure haring met rode ui & pitjescrackers met roomkaas

De Denen eten hun haring bij voorkeur zuur en daarop is dit gerecht geïnspireerd. Een kruidige pickle van rode ui en fris zuringblad laten je smaakpappillen dansen. Een extra bite komt van de krokante pitjescracker met zachte roomkaas.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem, het sesamzaad, de zonnebloempitten, het venkelzaad en zeezout. Voeg 200 ml koud water toe en roer met een houten lepel tot een dik beslag. Strijk het beslag zo dun mogelijk uit op een stuk bakpapier. Bestuif met een beetje bloem, leg er een tweede vel bakpapier op en rol met een deegroller gelijkmatig uit.
  2. Leg het uitgerolde beslag tussen het bakpapier op de bakplaat. Bak in circa 20 minuten goudbruin en krokant in een oven van 200°C. Laat afkoelen op een rooster en breek in stukken. Bewaar de crackers in een luchtdicht afgesloten trommel.
  3. Schaaf de rode ui in dunne plakjes. Schep om met de dragon-edik en laat minimaal 5 minuten marineren. Roer 3 eetlepels druivenpitolie en de haringkuit erdoor.
  4. Snijd de haring in schuine stukjes en verdeel over 4 borden. Leg wat zure ui op de haring, lepel de dressing met haringkuit eromheen. Strooi de zuringblaadjes erover en garneer met een toef preischeut. Serveer met de crackers met roomkaas.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 60 g patentbloem + extra om te bestuiven
  • 50 g sesamzaad
  • 40 g zonnebloempitten
  • 1 el venkelzaad, geroosterd
  • 1 tl zeezout
  • 2 rode uien, schoongemaakt
  • 3 el dragon-edik
  • 2 el haringkuit
  • 2 el druivenpitolie
  • 4 zure haringfilets
  • 20 groene-zuringblaadjes
  • 4 toefjes preischeuten
  • 1 spuitzak roomkaas

Publicatie datum: 15 mei 2020