Koolsoep Caldo verde

Uitgebakken chorizo is zo’n fantastische smaakmaker dat je er maar weinig van nodig hebt. Deze koolsoep fleurt er heerlijk van op! Een knipoog naar erwtensoep met spek.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappels grof. Doe ze in een pan met de uien, prei, laurier en groene kool. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat op lage stand zachtjes koken. Roer af en toe door zodat de aardappels op een gegeven moment uit elkaar vallen en de soep daardoor bindt.
  2. Verhit intussen de olie en bak hierin de chorizo op een niet te hoge stand in circa 8 minuten krokant. Neem uit de pan en bak het brood in het achterblijvende vet in 5 minuten krokant. Meng met de chorizo.
  3. Voeg de spitskool toe aan de soep en laat nog 5 minuten meekoken. Proef de soep en breng op smaak met zout en eventueel wat peper. Serveer met het chorizo-broodmengsel als knapperige topping.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels, geschild
  • 2 uien, in ringen
  • 1 prei, gesneden en goed gewassen
  • 1 laurierblad
  • 1/4 groene kool, in chiffonade
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 175 g chorizo, zonder vel, in plakjes
  • 2 sneden desembrood, in brunoise
  • 1 part spitskool, in chiffonade

Publicatie datum: 15 juli 2020