Meer informatie over de aangescherpte coronamaatregelen en belangrijke veiligheidswaarschuwing.

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Reestoof met bockbier & kastanje-aardappelpuree

Kruidig en op-en-top herfst: door het reevlees te vacumeren met een heerlijke specerijencoating ontstaat een zalige smaak. Gerookte kastanjes en bockbier vervolmaken het herfstgevoel.

10 Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Meng de bloem en koude boter in een keukenmachine door elkaar door een paar keer te pulsen tot een kruimelig mengsel ontstaat. Meng de eidooier en één ei erdoor en pulse nog een keer. Schep alles op een werkblad en meng met de hand tot een samenhangend deeg (blijft het te droog, voeg dan wat druppels koud water toe). Kneed niet te lang, het deeg mag bros blijven. Pak het deeg in vershoudfolie en laat minstens een uur rusten.

2. Verhit de boter en bak hierin de knolselderij en prei op middelhoge stand circa 15 minuten. Voeg de kool toe en laat in een paar minuten zacht worden. Bestrooi met de bloem en roer nog even door. Meng met de everzwijnsaus, warm door en breng op smaak met peper, zout en azijn. Laat afkoelen.

3. Rol tweederde van het deeg uit en bedek daarmee de bodem en randen van de vormpjes. Schep de afgekoelde vulling erin en bedek met de rest van het deeg. Knijp de randen vast en snijd eventueel bij. Klopt het overige ei los en bestrijk hiermee het deeg. Bak 25-30 minuten in een oven van 180ºC. Laat een paar minuten afkoelen en stort op een bord. Serveer als hapje of met groenten als hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • 450 g bloem
  • 270 g koude boter, in blokjes
  • 1 eidooier
  • 2 eieren
  • 50 g boter
  • 200 g knolselderij in brunoise van 2 cm
  • 200 g prei, in ringen
  • 200 g spitskool, in dunne plakken
  • 200 pastinaak, in halve plakken
  • 2 el bloem
  • everzwijnsaus (zie recept pappardelle al cinghiale)
  • appelciderazijn, naar smaak
  • 1 ei, losgeklopt
  • vershoudfolie
  • vuurvaste schaaltjes, ingevet en bestoven met bloem