Thargeit met sesam en reuzencouscous

Thargeit komt uit Nieuw-Zeeland en is daarom beperkt verkrijgbaar. Neem voor de actuele verkrijgbaarheid contact op met de poelier van jouw Sligro-vestiging.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Was de knolselderij goed zodat er geen zand meer aan zit en kook gaar in water met zout gedurende 90 minuten.
  2. Meng de miso samen met de Debic Bakken & Braden. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Bak de knolselderij indirect of op een gietijzeren pan bruin op de barbecue en smeer om de 10 minuten in met het misomengsel.
  4. Voor de bladselderijolie de ingrediënten samen in de blender glad draaien gedurende 30 minuten totdat deze warm is. Passeer door een fijne doek en breng over in een spuitflesje.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 200 g reuzenparelcouscous
  • 4 takjes peterselie, de blaadjes gehakt
  • 4 takjes munt, de blaadjes gehakt
  • 4 takjes koriander, de blaadjes gehakt
  • 4 takjes dille, gehakt
  • 150 g gemengde cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 4 el olijfolie
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 400 g Thargeit striploin, in blokjes
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • 4 el geroosterd sesamzaad
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 liter zonnebloemolie

Publicatie datum: 15 juli 2020