Aziatische frikandel met krokante rijst en currymayonaises

Gang
Bijgerecht Hapje Lunchgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Frituur het rijstpapier en bestrooi licht met zout en algenpoeder of matcha. Je kunt ook subtiel wat kurkuma gebruiken voor extra kleur en smaak.
  2. Kook de bloemkoolroosjes met het water, azijn, suiker, beetje zout en de kurkuma tot deze mooi beetgaar zijn en laat ze afkoelen in het vocht.
  3. Frituur op 200 °C in een klein pannetje de rauwe wilde rijst met zonnebloemolie in een zeefje tot deze mooi poft.
  4. Zout de wilde rijst na en laat deze uitlekken op een zeefje met een rvs bakje eronder.
  5. Meng 75 gram mayonaise met de rodecurrypasta en 75 gram met de groenecurrypasta tot je een mooie massa hebt.
  6. Vul de mayonaises in een spuitzakje of spuitfles afzonderlijk.
  7. Bak de frikandel en snijd deze open.
  8. Dresseer wat van beide mayonaises tussen en op de frikandel en zet er wat puntjes naast.
  9. Steek hier de gepofte rijstvellen op en tussen.
  10. Strooi wat van de gepofte rijst op de frikandel.
  11. Dep de bloemkoolroosjes droog en dresseer deze speels over de frikandel.
  12. Beleg de frikandel verder met de dun gesneden rode peper, shiso en het rozenblad.

Tip

  • Bereid de garnituren van tevoren allemaal voor. Dan is het dresseren vrij eenvoudig.
  • Gebruik de gepofte rijstvellen eens bij rijstgerechten om te garneren.
  • De gepofte wilde rijst is leuk om als crunch bij gerechten te gebruiken.

Ingrediënten

  • 4 frikandellen
  • 2 vellen rijstpapier
  • 75 g bloemkoolroosjes
  • 3 dl water
  • 3 dl azijn
  • 50 g suiker
  • 1 tl kurkuma
  • 15 g wilde zwarte Canadese rijst
  • 150 g mayonaise
  • 15 g rodecurrypasta
  • 150 g mayonaise
  • 10 g groenecurrypasta
  • dunne plakjes rode peper
  • rozenblaadjes
  • algenpoeder
  • bosui
  • shiso purple / koriander

Publicatie datum: 15 oktober 2020