Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg een schoongespoelde theedoek in een zeef op een kom en schenk de karnemelk erin. Zet 6 uur in de koelkast.
Bestrooi de vis met zout en laat 30 minuten afgedekt staan. Dep droog. Verhit de rookmot in de rookoven en rook hierin de schol in circa 6 minuten gaar. Laat buiten de oven afkoelen.
Pureer de rode bieten, druk de puree door een zeef en breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Meng de gele bieten met peper en zout naar smaak.
Meng de hangop met de appel ciderazijn en de olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rode puree over de borden en leg de gele biet erin. Verdeel de vis erover en garneer met de kervel. Besprenkel met de karnemelkdressing en garneer met de haringkaviaar.