Bospaddenstoelen, gnocchi, Parmezaanse kaas en hazelnoten

Gestoofde paddenstoelen met romige gnocchi, Parmezaanse kaas en gebruineerde hazelnoten.  

Gang
Bijgerecht Lunchgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Borstel de paddenstoelen.
  2. Kook de gnocchi maximaal 2 minuten, giet af en laat afkoelen op een theedoek.
  3. Smoor de sjalotten en knoflook, doe de paddenstoelen erbij en bak droog.
  4. Doe de gnocchi bij het paddenstoelenmengsel.
  5. Giet er kookroom bij en laat reduceren.
  6. Rooster ondertussen de hazelnoten in de oven circa 10 minuten op 170 °C.
  7. Wanneer de room gaat binden doe er Parmezaanse kaas en dragon bij.
  8. Breng op smaak met peper en zout.

Tip
Om het gerecht te maken bij het gourmetten is het aan te raden om wat voorbereidingen te treffen zoals:

  • Bak de paddenstoelen met een gesnipperd sjalotje en knoflook (bak al het vocht uit de paddenstoelen).
  • Bruineer de hazelnoten in de oven 15 min op 160 °C.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Was nooit champignons of paddenstoelen (ze zuigen zich vol met water).

Ingrediënten

  • 250 g bospaddenstoelenmix
  • 200 g gnocchi
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g hazelnoten
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 120 ml kookroom
  • 3 takjes dragon
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020