Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd voor de sashimi de vis in 12 gelijke plakken. Bestrooi licht met zout. Meng de frisee met de rettich en verdeel over 4 glazen. Bestrooi met wat zout en besprenkel met de edik. Verdeel de vis erover.
Meng het tempurameel met het bruiswater tot het beslag de dikte heeft van karnemelk. Haal de shiso, aspergetips en munt een voor een door het beslag en laat even uitlekken. Frituur ongeveer 3 minuten, bij voorkeur in meerdere porties, in olie van 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de pompoensoep. Snijd rode peper, knoflook en gember zeer fijn en bak 1 minuut in de olie. Meng de sojasaus met het limoensap.
Vul de rookmachine met rookmot en steek hem aan. Blaas de glazen of bakjes met sashimi vol rook en serveer direct met het sojamengsel, de tempura en de mierikswortel. Serveer de soep erbij, met het pepermengsel naar smaak.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
Sashimi:
200 g Zeeuwse yellowtail (ASC), zonder vel
4 plukjes frisee-sla, gewassen
4 dunne plakjes rettich, geschild en in julienne
4 el gember-edik
4 takjes bieslook, fijngesneden
Tempura:
150 g tempurameel
ijskoud bruiswater
8 grote shisobladeren
8 groene aspergetips
8 grote muntbladeren
1 liter zonnebloemolie
Pompoensoep:
600 ml pompoensoep
1 rode peper
2 teentjes knoflook
ca. 1 cm verse gember, geschild
2 el olijfolie
Garnering:
100 ml sojasaus
1 limoen, uitgeperst
ca. 3 cm verse mierikswortel, geschild en fijngeraspt