Escargots op klassieke wijze

Klassiek bereide escargots met geurige kruidenboter en stokbrood. Elegant en traditioneel genieten!

Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Doe de roomboter in de kom van de keukenmachine of klop deze met behulp van een handmixer.
  3. Klop de boter volledig wit en luchtig en voeg er de melange aan toe. Laat nog even kloppen en controleer of het voldoende gekruid is. Voeg anders nog wat extra melange of peper en zout toe.
  4. Schep de boter in een spuitzak en knip er een klein puntje af.
  5. Open het blik met de slakken, giet af en laat goed uitlekken.
  6. Spuit een beetje kruidenboter in de slakkenhuisjes, dat voorkomt dat de slakken er helemaal in zakken.
  7. Druk er een slakje in en leg de huisjes met de opening naar boven op een ovenschaal of een klassiek slakkenbordje.
  8. Spuit de huisjes bijna vol met de rest van de kruidenboter.
  9. Bak het stokbrood in ongeveer 10-15 minuten mooi goudbruin en krokant.
  10. Plaats na enkele minuten de slakken erbij in de oven en laat deze bakken tot de boter goed gaat pruttelen.
  11. Serveer de gloeiendhete slakken met het gesneden brood en gebruik dit om de boter mee te dippen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 blik escargots (24 stuks)
  • 125 g gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 flinke tl escargotsmelange
  • 24 slakkenhuisjes
  • 1 rustiek stokbrood
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020