Flammkuchen met verse vijgen en geitenkaas

Gang
Hapje Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C bovenwarmte.
  2. Meng de zure room met de chutney en kruid met versgemalen peper.
  3. Leg de bodem op een bakplaat en smeer in met een dunne laag van de crème.
  4. Snijd de vijgen in vieren en verdeel over de crème.
  5. Verkruimel er de geitenkaas over.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 8 minuten goudbruin en krokant.
  7. Besprenkel net voor het serveren met de balsamicosiroop en bestrooi met de tuinkers.

Ingrediënten

  • 1 ronde flammkuchenbodem
  • 1 flinke el zure room
  • 1 tl vijgenchutney
  • 100 g verse geitenkaas
  • 4 verse vijgen
  • tuinkers
  • balsamicosiroop
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 15 oktober 2020