Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak de ananas schoon en snijd deze in 4 gelijke lange delen. Bewaar het groen van de ananas.
Meng 6 delen rietsuiker met ½ deel chilipeper.
Snijd de vijgen vanaf de bovenkant in.
Breng in een pannetje wat rode wijn gezoet met rietsuiker aan de kook, voeg een snufje kaneelpoeder toe en laat de vijgen hierin zachtjes garen.
Bak de ananas rondom aan, rol deze daarna door het rietsuiker-chilipepermengsel en laat dit karamelliseren in je pannetje.
Maak een mooi bolletje van vanille-ijs en leg dit op je bord, leg hier de ananas voorzichtig tegenaan en laat de karamel die in je pannetje is ontstaan over de ananas lopen. Dresseer de vijg tegen het ijs en de ananas aan.
Werk het geheel af met het groen van de ananas en de vanillemeringue.