• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gekaramelliseerde ananas

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de ananas schoon en snijd deze in 4 gelijke lange delen. Bewaar het groen van de ananas.
  2. Meng 6 delen rietsuiker met ½ deel chilipeper.
  3. Snijd de vijgen vanaf de bovenkant in.
  4. Breng in een pannetje wat rode wijn gezoet met rietsuiker aan de kook, voeg een snufje kaneelpoeder toe en laat de vijgen hierin zachtjes garen.
  5. Bak de ananas rondom aan, rol deze daarna door het rietsuiker-chilipepermengsel en laat dit karamelliseren in je pannetje.
  6. Maak een mooi bolletje van vanille-ijs en leg dit op je bord, leg hier de ananas voorzichtig tegenaan en laat de karamel die in je pannetje is ontstaan over de ananas lopen. Dresseer de vijg tegen het ijs en de ananas aan.
  7. Werk het geheel af met het groen van de ananas en de vanillemeringue.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • ananas
  • rietsuiker
  • chilipeper
  • vijgen
  • rode wijn
  • boerenroomijs
  • vanillemeringue
  • kaneelpoeder

Publicatie datum: 15 oktober 2020