Gepocheerde peer met crème van gorgonzola

Gang
Hapje Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de peren, snijd in de lengte doormidden en haal er met een parisienneboortje het klokhuis uit.
  2. Warm de zoete wijn op in een steelpan met 2 eetlepels honing, het citroensap en de -rasp en voeg het kaneelstokje en de laurier toe.
  3. Voeg er de peren aan toe en leg er een schoteltje op, zodat de peren helemaal onderstaan.
  4. Laat op ongeveer 85 °C 15 minuten pocheren. Neem van het vuur en laat tot lauwwarm afkoelen in het vocht.
  5. Ris de tijm en voeg toe aan de rest van de honing. Houd apart.
  6. Prak de gorgonzola in een kom met een vork en voeg er de mascarpone aan toe. Roer tot een gladde massa.
  7. Dresseer de peer op het bord en leg er met behulp van een hete lepel een quenelle van de kaascrème op.
  8. Lepel er de tijmhoning overheen.

Tip

  • In plaats van tijm kun je ook oregano of rozemarijn gebruiken.
  • De gepocheerde peren kun je warm of koud serveren.

Ingrediënten

  • 2 conferenceperen
  • 2 dl zoete witte wijn
  • sap en rasp van ½ citroen
  • ½ kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 el tijmhoning
  • 4 takjes verse tijm
  • 100 g gorgonzola
  • 4 el mascarpone

Publicatie datum: 15 oktober 2020