Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schep het zout in een ovenschaal en zet hierin de uien inclusief de schil. Pof de uien 1 uur in een oven van 180°C. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Smelt de helft van de boter. Meng de bloem erdoor en laat op lage stand 5 minuten garen, maar niet kleuren. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de laurier en foelie toe en laat op zeer lage stand 20 minuten zacht garen. Verwijder de laurier en foelie en meng de kaas erdoor.
Bak intussen de champignons in 15 gram boter 5 minuten op hoge stand. Knip circa 3 cm van de bovenkant van de uien en schep de inhoud er voorzichtig uit (laat de buitenste 2 rokken intact). Hak het uienvlees fijn en meng met de champignons. Bak nog 10 minuten door. Meng de peterselie en daarna de bechamel erdoor. Hak de wintertruffels fijn en meng ze inclusief vocht door het champignonmengsel. Breng op smaak met peper en zout en vul de uien ermee. Zet de uien nog even terug in de oven om door te warmen.
Verhit de overige boter en bak hierin de cantharellen in 3 minuten gaar. Bestrooi met peper en zout en verdeel het over de uien. Serveer bij wild of gevogelte. Ook lekker als voorgerecht met geroosterd brood.